Norges fiskerihøgskole er Universitetet i Tromsøs faglige enhet for forskning og undervisning rettet mot norsk og internasjonal fiskerinæring og havbruksnæring. Den har et nasjonalt ansvar for disse forskningsområdene og undervisningsområdene.

Faktaboks

Også kjent som
NFH

Organisasjon

NFH er en faglig enhet under Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved Universitetet i Tromsø.

NFH hadde 45 bacherlorgrad-studenter i 2020.

Forskning

Forskningen ved NFH er konsentrert om hovedsatsningsområdene marin ressursforvaltning og marin bioteknologi. Dette inkluderer en bred forskning innen marin ressursforvaltning, ressursøkonomi, marin bedriftsledelse, marin organisasjon, fiskehelse, marine næringsmidler, marin bioprospektering og fiskerihistorie.

Historie

NFH ble opprettet i 1972. Som en overgangsordning fungerte NFH som sekretariat for samordning av forskning og fiskeriundervisning på universitetsnivå i Norge.

I 1988 ble NFH inkorporert som egen avdeling ved Universitetet i Tromsø, og er i dag underlagt Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg