Faktaboks

Norges veterinærhøgskole
NVH

Norges veterinærhøgskole (NVH) var en høyskole i Oslo som begynte sin virksomhet i 1935 (opprettet ved stortingsvedtak i 1918 og 1934). Fra 1. januar 2014 er høgskolen en del av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Et fakultet ved NMBU kalles i dag Veterinærhøgskolen.

NVH hadde status som vitenskapelig høyskole og utdannet veterinærer (cand.med.vet) og dyrepleiere (høyskolekandidat) og drev forskning innenfor akvamedisin, mattrygghet, komparativ medisin og på sykdommer, helse og dyrevelferd hos pattedyr.

Høyskolen var organisert i fire institutter (basalfag og akvamedisin, mattrygghet og infeksjonsbiologi, produksjonsdyrmedisin, sports- og familiedyrmedisin) og en forsøksdyravdeling. Til skolen hørte også avdelinger for småfeforskning i Sandnes og arktisk veterinærmedisin i Tromsø. Hovedcampus lå på Adamstuen i Oslo, hvor fakultetet Veterinærhøgskolen ved NMBU holdt til frem til 2021.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg