Faktaboks

Kaare Klint
Født
15. desember 1888, Frederiksberg, Danmark
Død
28. mars 1954, København, Danmark
Stol

Kaare Klints Den Røde Stol ble tegnet i 1930 og produsert av Rud. Rasmussens snedkerier.

Kaare Klint var en dansk arkitekt. Han begynte som maler, men slo deretter inn på kunstindustriell virksomhet og arkitektur.

Viktig pedagog

Klint var dosent ved Kunstakademiet i København fra 1924 og professor fra 1944. Hans sans for det systematiske og nitid gjennomførte kom særlig til uttrykk i hans fremragende møbler, som sammen med hans undervisning har vært av den største betydning for det høye nivå som senere har kjennetegnet dansk virksomhet på dette område.

Klassiske forbilder

Kaare Klint forkastet funksjonalismens ideer og forsøkte i stedet gjennom nøyaktige studier av gamle gjenstander å bygge opp en ny møbelstil basert på klassisistiske forbilder. Så godt som alle hans møbler var tegnet for håndverksproduksjon.

Belysning for Le Klint

For familiebedriften Le Klint, som faren P.V. Jensen-Klint etablert, formga Kaare Klint en rekke lampeskjermer i plissert papir. Deriblant «Frugtlygten» og «Kiplampen».

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Sommer, Anne-Louise (2015). Kaare Klint, Lindhardt og Ringhof

Faktaboks

Kaare Klint

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg