Faktaboks

Bjørn Boysen
Bjørn Fougner Boysen
Født
3. desember 1943, Oslo
Død
30. januar 2018, Oslo

Bjørn Boysen, norsk organist. Han studerte orgel med Arild Sandvold ved Musikkonservatoriet i Oslo og Finn Viderø i København. Han holdt sin debutkonsert i Oslo domkirke i 1966 og var lærer ved Musikkonservatoriet i Oslo 1967–73. Da Norges Musikkhøgskole ble opprettet i 1973, ble han høgskolelektor der, senere førsteamanuensis og professor. Han fungerte som Musikkhøgskolens rektor 1991–98. Han var knyttet til Oslo Konserthus som organist og konsulent for orglet fra 1977.

Boysen konserterte i en rekke europeiske land og gjorde en rekke plateinnspillinger. Han hadde også en rekke oppdrag som orgelkonsulent i norske kirker. Blant annet spilte han en sentral rolle i arbeidet med å bevare og restaurere landets få 1700-tallsorgler. Han publiserte også en rekke fagartikler om orgelspørsmål i ulike tidsskrifter og festskrifter.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg