Hopp til innhold
X
Innhald

Bente Øien Hauge

Bente Øien Hauge er fødd 1956 i Oslo og er busett på Hauge gard i Lærdal. Grafisk formgjevar og lokalsjukehusforkjempar. Allsidig utdanningsbakgrunn og yrkeserfaring.

 Foto: Jens Hauge.

Foto: Jens Hauge.

Øien Hauge etablerte og dreiv verksemda Original grafisk form 1988-2001. Ho var engasjert i Etablerarforum for kvinner i Sogn og Fjordane og i Lærdal SV, som ho var med på å starte i 1984. I 2015 melde ho seg ut av SV på grunn av misnøye med sjukehuspolitikken til partiet. Ho melde seg inn i partiet Raudt, og heldt fram som uavhengig kommunestyrerepresentant.

Frå 2003 leiar i aksjonen Forsvar Lærdal sjukehus og koordinator i det nasjonale nettverket "Folkebevegelsen for lokalsykehusene".

Gift med kunstnaren Jens Hauge.

Bente Øien Hauge i samtale med helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: Ole Ramshus Sælthun, NRK.

Bente Øien Hauge i samtale med helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: Ole Ramshus Sælthun, NRK.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 26.02.2018