Hopp til innhold
X
Innhald

Elise Thorsnes

Elise Thorsnes i landslagsdrakta. Foto: Heiko Junge, Scanpix.

Elise Thorsnes i landslagsdrakta. Foto: Heiko Junge, Scanpix.

Elise Thorsnes fødd 1988 i Leikanger. Fotballspelar.

Ho har spela på Kaupanger, Arna-Bjørnar i Bergen og Røa i Oslo. Ho hadde fleire J 19-landskampar før ho i 2006 for første gong vart teken ut til det norske A-landslaget i fotball. Ho debuterte mot Serbia-Montenegro. Same året vart ho kåra til årets mest suksessrike nykomling på kvinnesida av klubbane i Toppserien.

I VM i 2011 skåra ho for Noreg mot Australia, men Noreg tapte kampen og kom ikkje til sluttspelet.

Elise Thorsnes vart kåra til årets spelar i Toppserien i 2011, ho var og toppskårar i Toppserien i 2011. Etter 2012-sesongen melde ho overgang til Stabæk.

I 2013 var ho med på det norske landslaget som tok sølv i EM i Sverige. Ho vart cupmeister og seriemeister med Stabæk og vart igjen toppskårar i Toppserien.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 05.12.2013