Hopp til innhold
X
Innhald

Ingeborg I. Brekke

Ingeborg I. Brekke (1909-1999) frå Brekke. Hotellvertinne og kvinnesakskvinne.

Ingeborg I. Brekke (1909-1999) frå Brekke. Hotellvertinne og kvinnesakskvinne.

Ingeborg arbeidde m.a. som kokk på fleire hotell før ho kring 1940 kom heim til Brekke og vart telefonstyrar og postopnar. I 1970 bygde ho det særmerkte Brekkestranda Fjordpensjonat - seinare kjent som Brekkestranda Fjordhotell. Pensjonatet var teikna av arkitekt Bjørn Simonnæs, og vekte stor oppsikt i vide krinsar: Det fekk ein særprega, rustikk arkitektur med torvtak, naturstein og hunbord som kledning, og knapt nokon vinkel i bygget var rett.

Ingeborg var kjend for å ta seg godt av gjestane både med song og forteljing. Ho hadde eit sterkt samfunnsengasjement, og engasjerte seg både i skrift og tale særleg i kampen for likestilling i den norske kyrkja.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 09.02.2010