Hopp til innhold
X
Innhald

Jonas Åsnes

Dei fire brørne Åsnes som starta skifabrikken på Straumsnes i arbeid. Til venstre Kristian, midt i biletet med borvinda Kolbjørn, vidare mot høgre Jonas og Leif.  I bakgrunnen til høgre for Kristian sønene til Jonas, Lars (med høvel) og Jon i arbeid. Frå Åsnes si biletsamling.

Dei fire brørne Åsnes som starta skifabrikken på Straumsnes i arbeid. Til venstre Kristian, midt i biletet med borvinda Kolbjørn, vidare mot høgre Jonas og Leif. I bakgrunnen til høgre for Kristian sønene til Jonas, Lars (med høvel) og Jon i arbeid. Frå Åsnes si biletsamling.

Jonas Åsnes (1891-1969) frå Straumsnes. Skifabrikant.

Grunnla i 1922 Åsnes Skifabrikk saman med brørne Arne, Kristian, Alf, Kolbjørn og Leif Åsnes. Han var medlem av kommunestyret, styremedlem i Fjaler Sogelag og skipa Straumsnes Ungdomslag.

Tildelt Kongens fortenestemedalje i gull.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 13.10.2010