Faktaboks

Nuri Ribera Anfinsen
Uttale
ribˈera
Født
21. mai 1963

Nuri Ribera Anfinsen er en profilert norsk-svensk ballettdanser, koreograf og pedagog.

Hun fullførte sin ballettopplæring ved Ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett i 1983 og studerte videre ved Svenska Balettskolan i Stockholm, samt i London, New York og San Francisco.

Karriere

I 1987 ble Anfinsen ansatt i Nasjonalballetten i Oslo og forfremmet til solist i 1992. Hun er en allsidig og begavet danser som fremhevet seg i en rekke store solistroller, blant annet som: Desdemona i The Moor's Pavane, Miranda i Stormen, Clara i Nøtteknekkeren og tittelrollen i Romeo og Julie. Etter 18 år sluttet hun i Nasjonalballetten i 2005. Nuri Ribera Anfinsen har fortsatt sin karriere som pedagog, utøver og koreograf, og hun har vært sentral i etableringen og utviklingen av dansekompaniet Kompani Haugesund.

Priser

Nuri Ribera Anfinsen ble tildelt Essos Talentpris i 1992. I 1994 mottok hun Kritikerprisen for sin tolkning av tittelrollen i Romeo og Julie.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg