Faktaboks

Thomas Sheraton
Uttale
ʃˈerətn
Født
1751, Stockton-on-Tees, Storbritannia
Død
22. oktober 1806, London, Storbritannia

Thomas Sheraton. Stol fra ca. 1795.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Thomas Sheraton var en britisk snekker og stilskapende møbelkunstner. Hans illustrerte bøker om møbelformgivning hadde stor betydning i Europa og Nord-Amerika. Han skapte sheraton-stilen med elegante, enkle, spinkle, rettvinklede konstruksjoner og former, og var en representant for klassisismen.

Møbelsnekker

Sheraton arbeidet som omvandrende snekker til han omkring 1790 åpnet butikk i Soho i London. Han underviste også i perspektivlære, arkitektur og ornamentikk.

Viktige bøker

I perioden fra 1791 til 1794 utgav han sitt hovedverk, The Cabinet-Maker's and Upholsterer's Drawing-Book i fire deler. Dette verk ble brukt av møbelsnekkere over hele England og ble bestemmende for tidens møbelkunst. I 1803 utgav Sheraton en Dictionary, og i 1804–1807 utkom The Cabinet-Maker's and Artist's Encyclopædia, et folioverk i 125 deler, 30 ble utgitt før Sheratons død.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg