Hopp til innhold
X
Innhald

Steinar Dvergsdal

Steinar Dvergsdal fødd 1955 i Dvergsdal. Bonde og organisasjonsmann. Starta som 20-åring karrieren som tillitsmann i samvirkeorganisasjonar som styremedlem i Jølster Samvirkelag, og har med åra vorte ein av dei mektigaste leiarane innan norske samvirkeorganisasjonar.

Styremedlem i Norske Felleskjøp frå 1993 og styreleiar 1995–2002 og 2006- . Styreleiar i Landbrukets Arbeidsgiverforening 1995–2005. Han har vore styreleiar i Norsk Landbrukssamvirke og Landbrukets Arbeidsgiverforening, og styremedlem i Landbrukets Medieselselskap, som eig avisa Nationen.

Dvergsdal har vore styremedlem i Coop Norge (NKL), og vore leiar i Samvirkeutvalget som er eit fellesutval for Norges Vel, Norsk Landbrukssamvirke, COOP Norge, Norske Boligbyggelags Landsforbund og Norges Fiskarlag. Frå 2001 har Dvergsdal vore styremedlem i den internasjonale samvirkealliansen ICA (International Cooperative Alliance) som har meir enn 800 millionar medlemmer verda over. Då Felleskjøpet Aust Vest slo seg saman med Felleskjøpet Trondheim til Felleskjøpet Agri i 2006, vart Dvergsdal vald til styreleiar i det nye selskapet.

Lokalt har Dvergsdal m.a. representert Senterpartiet i kommunestyret i Jølster. I 2005 vart Dvergsdal også medeigar i Skei Hotell.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). 

Publisert digitalt etter avtale med NRK 2014.

Artiklane i fylkeleksikonet blir dessverre sjeldan oppdaterte, grunna manglande ekstern finansiering etter at Allkunne tok over artiklane frå NRK. Meld gjerne frå om feil eller manglar til allkunne(a)allkunne.no.


Sist oppdatert: 17.12.2010