Hopp til innhold

Bjarne Ulvestad

Bjarne Ulvestad, professor i tysk, sentral person innanfor nordistikk og dialektologi, lokalpatriot med sterkt engasjement for heimstaddialekten på Søre Sunnmøre.

Les meir om Bjarne Ulvestad

Bjarne Undheim

Bjarne Undheim

Bjarne Undheim, lektor, rektor, idrettsmann og senterpartipolitikar. Han var ein bulldosar av eit menneske, som la grunnlaget for Bryne stadion og sette spor etter seg både som skulemenneske, organisasjonsmann og politikar.

Les meir om Bjarne Undheim

Gunvor Ulstein

Gunvor Ulstein

Gunvor Ulstein, siviløkonom, konsernsjef i Ulstein Group og administrerande direktør i Ulstein Shipping. Ho er tidlegare kåra til årets forretningskvinne og fekk Møre og Romsdal fylkeskommune sin likestillingspris for 2015.

Les meir om Gunvor Ulstein

Hans Jacob Ustvedt

Hans Jacob Ustvedt, lege og kringkastingssjef. I hans tid som leiar var NRK inne i ein sterk ekspansjon, med utbygginga av fjernsynsmediet og med mykje offentleg debatt om programprofilen.

Les meir om Hans Jacob Ustvedt

Kristofer Uppdal

Kristofer Uppdal

Kristofer Oliver Uppdal er ein av dei mest særmerkte forfattarene i norsk litteraturhistorie. Romanserien Dansen gjennom skuggeheimen i ti band er framleis det mest omfattande romanverket i Noreg. Som lyrikar utvida han perspektiv, innhald og form i norsk dikting.

Les meir om Kristofer Uppdal

Marius Moaritz Ulfrstad

Ulfrstad skreiv fleire store orkesterverk, mellom anna fire symfoniar og konsertar for fiolin og klaver. Den mest kjende melodien er truleg til diktet «Tytebæret» av Vinje.

Les meir om Marius Moaritz Ulfrstad

Ragnar Ulstein

Ragnar Ulstein

Ragnar Leif Ulstein var aktiv sabotør i Kompani Linge. Etter andre verdskrigen er det knapt nokon som har skrive meir om krigen, og som har intervjua fleire krigsveteranar enn han. Livsverket hans vart å fortelje om dei som var med – dei som ofra livet, og dei som overlevde.

Les meir om Ragnar Ulstein

Sigrid Undset

Sigrid Undset

Sigrid Undset, norsk forfattar, vann Nobels litteraturpris i 1928 for mellomalderbøkene om Kristin Lavransdatter og Olav Audunssøn. Under andre verdskrigen brukte ho den litterære posisjonen sin til å kjempe for norsk fridom og demokrati.

Les meir om Sigrid Undset

Tor Ulven

Tor Arvid Ulven, forfattar som skreiv presist om både kvardagslege, eksistensielle og kosmiske emne. I både poesi og prosa er den eksistensielle pessimismen hans følgd av ein neddempa, svartsynt humor.

Les meir om Tor Ulven