Hopp til innhold
X
Innhald

P. Aug. Hysing

P. August Hysing (1885-1967) utdanna som ingeniør i Berlin 1910, og arbeidde først som konsulent hos fossespekulanten Ragnvald Blakstad ved Auraanlegga på Nordmøre.

Tilsett som driftsleiar i Ålfotselskapet 1919 (sjå Ålfotsaka). Busett i Ålfoten fram til 1931. Då flytta han til Florø og var driftsleiar i Ytre Fjordane Kraftlag til 1947.

Overingeniør

Seinare flytta han til Sandane, og arbeidde som overingeniør med elektrisitetsutbygginga i fylket heilt til han var 77 år gamal.

Heidra for utbyggingane

Hysing er rekna som den personen som har gjort den største innsatsen for utbygging av ålmennforsyning av elektrisitet i Sogn og Fjordane. Tildelt Kongens fortenestemedalje i gull.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 28.10.2011