Hopp til innhold
X
Innhald

Peder P. Oos

Peder P. Oos sat i tysk fangenskap i åtte månader.

Peder P. Oos sat i tysk fangenskap i åtte månader.

Peder P. Oos (1914-2006) frå Nordfjordeid. Kjøpmann, organisasjonsmann og Høgre-politikar. Examen artium og Bergen Handelsgymnasium 1935. Gjekk inn i familieforretninga P. O. Oos A/S og leia den i mange år.

Arrestert under krigen

Arrestert av tyskarane i 1941 skulda for spionasje og sat seks månader i Falstad leir.

Aktiv i samfunnet

Formann i Eid Idrettslag i 14 år og æresmedlen i laget, medlem av styret i Sogn og Fjordane forballkrets i 10 år, sekretær i Fjordane Skikrins, medlem av NRKs lokale programråd, først for Ålesund og deretter Bergen i til saman 20 år.

Medlem av styret for Eids Privatbank og i representantskapen i Bergens Kreditbank. Medlem av Eid kommuestyre i åtte år, derav fire i formannskapet. I eldre år sanka Oos eit stort lokalhistorisk materiale som delvis er publisert gjennom avisartiklar o.a.

Tildelt Kongens fortenestemedalje i sølv.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 21.01.2011