Hopp til innhold
X
Innhald

Stårheim Handelslag

Bak disken på gamlebutikken til Stårheim Handelslag. Til venstre er styrar Per Starheim, til høgre  Mathilde Orheim. © Fylkesarkivet.

Bak disken på gamlebutikken til Stårheim Handelslag. Til venstre er styrar Per Starheim, til høgre Mathilde Orheim. © Fylkesarkivet.

Stårheim Handelslag vart grunnlagt 1906 og heitte først Starheims Landboeforening. Den første butikken låg ved den gamle Stårheimsbrua, vegg i vegg med Staarheim Meieri. I 1952 bygde Stårheim Handelslag ny forretning på Rasmus D. Halvorsen si dampskipskai, og overtok seinare drifta av kaia.

På 1980-talet vart Stårheim Handelslag slege saman med Nordfjord Handelslag, som seinare vart slege saman med handelslag på Sunnmøre til COOP Nordfjord og Sunnmøre med hovudkontor i Volda. I 2007 vart avdelinga på Stårheim lagd ned saman med COOP-butikken på Bryggja.

Coop Marked, tidlegare Stårheim Handelslag på Stårheim. Butikken vart lagd ned i 2007. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Coop Marked, tidlegare Stårheim Handelslag på Stårheim. Butikken vart lagd ned i 2007. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). 

Publisert digitalt etter avtale med NRK 2014.

Artiklane i fylkeleksikonet blir dessverre sjeldan oppdaterte, grunna manglande ekstern finansiering etter at Allkunne tok over artiklane frå NRK. Meld gjerne frå om feil eller manglar til post(a)allkunne.no.


Sist oppdatert: 26.01.2011