Hopp til innhold
X
Innhald

Claude Lillingston

Claude Augustus Lillingston sr. (1836-1905) frå England, busett på Tysse. Pastor og eigar av Storgarden Tysse, som han overtok i 1880.

Det store herskapshuset som sorenskrivar Nils L. Landmark fekk bygt på Tysse tidleg på 1800-talet vart innreia og møblert ei blanding av norsk og engelsk stil. Her budde den velståande engelskmannen saman med kona Edith Pares (1840-1908) og dei ni borna deira.

Huset vart frå då av kalla Lillingstonheimen. Garden vart driven med paktar. Eigedomen vart overteken av tre av borna i 1909, og då den siste av desse, Edith Lillingston døydde i 1967, vart hovudhuset og hagen skilt frå resten av garden og gjort om til museum.

Far til Claude Lillingston jr..

Lillingstonheimen. Foto: Ottar Starheim,NRK

Lillingstonheimen. Foto: Ottar Starheim,NRK

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 30.01.2009