Hopp til innhold
X
Innhald

Johannes Moe

Johs. Moe urmakar og gullsmedforretning i Strandgata 34. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Johs. Moe urmakar og gullsmedforretning i Strandgata 34. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Johannes Moe frå Bergen starta som urmakar i Florø i 1896. Før det hadde tre andre urmakarar freista å drive forretning i Florø. Johs. Moe var ein av pådrivarane for det første lysverket i Florø i 1910, og var aktiv i Florø Træplantningsselskab. Han dreiv sjølv forretninga i 60 år til han døydde i 1956, og deretter overtok sonesonen Eystein og dreiv i 50 år fram til butikken vart seld i 2006.

I 1899 fekk Johs. Moe ein konkurrent, då også Harald Flesche etablerte seg som urmakar i byen. Men Flesche la ned etter nokre år og flytta til Oslo. Elles har også ein Danielsen, I.P.Krohn Hansen, ein Rønning og Leiv Arne Midtbø drive som urmarkarar i Florø i kortare bolkar.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 07.05.2010