Hopp til innhold
X
Innhald

Nynorsk Mediesenter

Styret i NRK vedtok i 2003 å skipe eit nynorsk kompetansesenter knytt til distriktskontoret i Sogn og Fjordane. Nynorsk mediesenter opna i september 2004 med Magni Øvrebotten som leiar.

Senteret driv kursverksemd i nynorsk og mediekunnskap, m.a. gjennom ei praktikantordning for 8-10 elevar kvart år på halvårlege kurs. Senteret er knytt til NRKs distriktskontor i Førde, og vert drive av NRK.

I tillegg til tradisjonell undervisning får studentane fylgje det daglege arbeidet i redaksjonen ved NRK Sogn og Fjordane, og avsluttar studietida som praktikantar i radio- og fjernsynsredaksjonar landet rundt.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 14.01.2013