Hopp til innhold
X
Innhald

Ole Jonny Eikefjord

Ole Jonny Eikefjord. Foto: Werner Anderson.

Ole Jonny Eikefjord. Foto: Werner Anderson.

Ole Jonny Eikefjord fødd 1970 i Førde, busett i Oslo. Kokk, restauranteigar og matbokforfattar. Han starta som kokk, deretter kjøkkensjef på Rica Sunnfjord Hotell i Førde, vart så kjøkkensjef på Hotel Continental i Oslo.

Saman med hotellmannen Petter Stordalen starta han tre restaurantar i Oslo, Restaurant Eik, Eik Annen Etage og fiskerestauranten Fjord.

Han har gjeve ut kokebøkene ”Gourmet for folket” (Samlaget) og ”Fisk og skalldyr” (Aschehoug).

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). 

Publisert digitalt etter avtale med NRK 2014.

Artiklane i fylkeleksikonet blir dessverre sjeldan oppdaterte, grunna manglande ekstern finansiering etter at Allkunne tok over artiklane frå NRK. Meld gjerne frå om feil eller manglar til allkunne(a)allkunne.no.


Sist oppdatert: 14.01.2016