Hopp til innhold
X
Innhald

Einar Svartefoss

Einar Svatefoss. Foto: Bjørn Bergum.

Einar Svatefoss. Foto: Bjørn Bergum.

Einar Svartefoss (1910-1999) frå Guddal, busett på Hermansverk. Redaktør og aviseigar.

Han vart journalist i avisa «Sogn og Fjordane» på Hermansverk i 1936 og seinare deleigar i avisa saman med Ivar Tveit, som då var redaktør. Svartefoss tok over som redaktør i 1949, ei stilling som han hadde til 1987 då han overlet redaktørkrakken til dottera Sigrid Svartefoss.

I 1993 vart «Sogn og Fjordane» kjøpt opp av Husabø Prenteverk og slegen saman med deira avis Sogningen/Sogns Avis til Sogn Avis. Einar Svartefoss var medarbeidar i avisene til han døydde.

Motstandsmann

Under andre verdskrig deltok Svartefoss i motstandsarbeidet, vart arrestert og gjekk seinare i dekning. Forfattar av boka «5-årsnatta – Leikanger i krigsåra 1940-45».

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 03.08.2011