Hopp til innhold
X
Innhald

Aasbjørn Slettemark

Han arbeidde som lærar ved folkehøgskulane i Vefsn og i Gudbrandsdalen.

Aasbjørn Slettemark (1890-1918) frå Naustdal. Lærar og forfattar. Han tok artium i Oslo i 1911, og tok til å studere filologi i 1912. Men han vart sjuk, han lei av pleuritt, og måtte gje opp studiet. I staden tok han ein tilleggsprøve Elverum lærarskule, slik at han kunne undervise.

Han arbeidde som lærar ved folkehøgskulane i Vefsn og i Gudbrandsdalen.

Slettemark skreiv m.a. dikt og noveller, trykt i Norsk Barneblad og Unglyden. Men lungesjukdommen førde til hol på ei blodåre i lunga, og han døydde heime i Naustdal, berre vel 27 år gamal.

Noko av det han skreiv vart samla av Julius Gjermundstad og gjeve ut i bokform i 1931. Han var også ein habil kunstmålar og felespelar.

Han var onkel til den seinare så kjende kunstnaren Kjartan Slettemark.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 05.01.2012