Hopp til innhold
X
Innhald

Olden med sentralskule

Sentralskulen i Olden. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Sentralskulen i Olden. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Olden sentrum fekk nytt skulebygg i 1934. Dette skulebygget står framleis, og kom til avløysing for skulehuset på Brynestad. Den nye sentralskulen i Olden stod ferdig i 1967. Den tok elevane til og med sjuande klasse, medan dei eldste ungdomsskuleelevane vart bussa til Stryn Ungdomsskule. Etter mykje tautrekking vedtok Stryn kommunestyre i 1969 at det skulle byggast tre ungdomsskular i storkommunen; i Olden, Stryn og Hornindal. Hornindal var då ein del av storkommunen Stryn. Fram til nybygget til Olden barne- og ungdomsskule stod ferdig i i 1972, måtte ein i lang tid også nytte gamleskulen for å få plass til alle elevane.

Skulehuset frå 1934. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Skulehuset frå 1934. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 21.01.2010