Hopp til innhold
X
Innhald

Tidleg ute med organisert idrett

Pål Seljeset i fin stil i Vikabakken i Stryn i 1950. Ukjend fotograf. Eigar: Bygdeboknemnda i Gloppen/Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane.

Pål Seljeset i fin stil i Vikabakken i Stryn i 1950. Ukjend fotograf. Eigar: Bygdeboknemnda i Gloppen/Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane.

Den første organiserte idrettstevlinga i Nordfjord utanom militæridretten på Nordfjordeid var truleg eit stemne i kappgang (!) i Innvik i 1872. Løypa var fire kilometer lang, og kontrollørar var posterte ut for å sjå til at ingen sprang.

Det var ein underoffiser som organiserte den litt uvanlege tevlinga. Det første skyttarlaget i Indre Nordfjord vart skipa i Markane 1880. Seint på 1800-talet dreiv eit selskap som kalla seg Markenes Travclub veddeløpskøyring med hest på det islagde Langesetvatnet.

Styrk i Innvik er det eldste idrettslaget i Innfjorden, skipa i 1892, men alt i 1890 vart det starta ei turngruppe i Innvik.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 15.03.2011