Faktaboks

Ian Bostridge
Uttale
bˈåstridʒ
Født
25. desember 1964, London
Ian Bostridge
Ian Bostridge er en av vår tids fremste Lied-tolkere.
Ian Bostridge
Av /Asconas Holt.

Ian Bostridge er en britisk sanger (tenor), som regnes som en av vår tids fremste Liedtolkere. Hans karriere utspiller seg på store arenaer som Carnegie Hall og Festspillene i Salzburg.

Ian Bostridge studerte historie og filosofi ved universitetene i Cambridge og Oxford, og var universitetsstipendiat i Oxford, der han i 1997 utga avhandlingen Witchcraft and its Transformations 1650–1750, før han besluttet å satse på en sangkarriere.

Han har hatt stor suksess som romansetolker (blant annet Schubert og Schumann), der han jevnlig besøker store festivaler som de i Salzburg, Edinburgh og Wien. I 1994 gjorde han sin operadebut som Lysander i Mendelssohns En midtsommernatts drøm, og har siden gjort seg særlig bemerket som Tamino i Mozarts Tryllefløyten. Han opptrer på operascener som Royal Opera House, Bayerische- og Wiener Staatsoper.

I Norge er han også kjent for sitt samarbeid med Leif Ove Andsnes, blant annet på Risør kammermusikkfest.

Eksterne lenker:

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg