Faktaboks

Halldis Ólafsdóttir
Uttale
ˈólafsdóttir
Født
14. februar 1967, Drammen
Halldis Ólafsdóttir sammen med Lone Torvik (til høyre) i Riksteatrets forestilling I det förflutna (2007).
/Scanpix.

Halldis Ólafsdóttir, norsk-islandsk danser som var en av de grunnleggende danserne ved dansekompaniene Carte Blanche (1984) og Nye Carte Blanche, der hun var ansatt fram til 1992. Hun var en av de første danserne i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (1993), og medvirket deretter i flere av hennes produksjoner. Ólafsdóttir danset i flere av Kjersti Alveberg balletter og TV-balletter, og NRK-produksjonene «Sommerkonsert i Holmenkollen». Hun har arbeidet for både norske og utenlandske koreografer, som blant andre Robert Cohan, Mats Ek og Sølvi Edvardsen.

I en kortere periode var hun engasjert ved Nasjonalballetten og var også en del av Tigerstaden Danseteater. Ólafsdóttir ble utdannet ved Operaens ballettskole og danselinjen ved Fagerborg videregående skole. Hun representerte Norge i Eurovisjonens konkurranse for unge dansere i 1987 og mottok Gammleng-prisen i 2008.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg