Faktaboks

Gunvor Ulstein
Fødd
11. juni 1969, Ulsteinvik
Gunvor Ulstein
Gunvor Ulstein i 2013
Av .

Gunvor Ulstein er ein norsk siviløkonom og næringslivsleiar. Ho var konsernsjef i Ulstein Group i ei årrekkje. Ho er tidlegare kåra til årets forretningskvinne og fekk Møre og Romsdal fylkeskommune sin likestillingspris for 2015.

Ulstein er ein næringslivsleiar som har gått gradane i det maritime familiekonsernet Ulstein, som blei etablert i 1917. Ulstein-konsernet har vore igjennom nødvendige omstruktureringar, som dei fleste bedriftene i denne bransjen. Ulstein har spela ei viktig rolle i utviklinga av norsk skipsindustri og har arbeidd for likestilling i arbeidslivet gjennom rekruttering i eige konsern.

Bakgrunn

Gunvor Ulstein er fødd og vaks opp i Ulsteinvik. Ho er utdanna siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen og tok 1. avdeling jus ved Universitetet i Bergen i 1988–93.

I 1993–94 var ho trainee ved Columbia Shipmanagement på Kypros, og i 1994–97 var ho salssjef ved motorfabrikken Ulstein Bergen. I perioden 1999–2003 var ho administrerande direktør ved Ulstein Verft og deretter konsernsjef i Ulstein Group frå 2003 til 2020. Ho har òg vore administrerande direktør i dotterselskapet Ulstein Shipping.

Verv

Ulstein er styreleiar i selskapet Ulsmo, den største eigaren til Ulstein Group. Ulstein har vore styreleiar i Ulstein Verft og fleire andre Ulstein-selskap. Ho er styremedlem i Hareid Fastlandssamband og Ulstein Shipping. Gunvor Ulstein har mellom anna òg vore styremedlem i Eksportfinans og Teknologibedriftenes Landsforening, nestleiar av styret i NHO Møre og Romsdal, nestleiar i Rådet i Det Norske Veritas og nestleiar i styret for NRK.

Utmerkingar

I 2006 blei ho kåra til årets forretningskvinne, i 2008 til årets shippingnamn, og ho fekk Young Person in Shipping Award i 2011. Ulstein fekk HR Norge si utmerking «Kunsten å lede» og Teknas Gullmedalje i 2013, og i 2015 fekk ho Møre og Romsdals likestillingspris.

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg