Hopp til innhold
X
Innhald

Å «gjere åt»

Heilt fram til 2. verdskrig var det å «gjere åt» vanleg når ein slakta i grenda Sygna.

Etter at dyra var avliva, tok slaktaren eit kar med glødande ved og svinga glofatet over hovuda på alle som var med på slaktinga.

Deretter plukka han ut nokre glør og kasta dei i karet med blod, over dei daude dyra, på øksa og kniven, og tømde resten av glørne på marka der blodet hadde runne.

Denne artikkelen er ein lokalhistorisk artikkel frå Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. Den er ikkje vurdert som leksikalsk innhald. Ver varsam med å nytte artikkelen som kjelde. 

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). 

Publisert digitalt etter avtale med NRK 2014.

Artiklane i fylkeleksikonet blir dessverre sjeldan oppdaterte, grunna manglande ekstern finansiering etter at Allkunne tok over artiklane frå NRK. Meld gjerne frå om feil eller manglar til allkunne(a)allkunne.no.


Sist oppdatert: 10.09.2018