Faktaboks

Norsk Bremuseum
Offisielt navn
NORSK BREMUSEUM MED ULLTVEIT-MOE SENTER FOR KLIMAVITEN
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Fjærland
Daglig leder
Anne Skjelten
Styreleder
Atle Nesje
Sverre Fehn

Norsk Bremuseum i Fjærland i Sogn og Fjordane, oppført i 1991. Bygget inneholder et informasjonssenter for snø, is og breer og omfatter både naturvitenskapelige og kulturhistoriske fagfelter

Av /NTB Scanpix ※.

Museum og bresenter i Fjærland i Sogn og Fjordane. Norsk Bremuseum åpnet i 1991 og er et informasjonssenter for snø, is og breer. Det omfatter både naturvitenskapelige og kulturhistoriske fagfelt. Målet med museet er å samle, skape og spre kunnskap om breer og klima. Museet har omkring 70 000 besøkende årlig.

Senter for klimaviten

Museet omfatter også Ulltveit-Moe senter for klimaviten, hvor kunnskap blir formidlet gjennom ei opplevelsesreise i tid fra atmosfæren ble til, via siste istid, og fram til år 2100. Museet er et offentlig godkjent nasjonalparksenter, med spesiell informasjon om Jostedalsbreen nasjonalpark.

Organisering

Museet er organisert som en stiftelse, opprettet av Den Norske Turistforening, International Glaciological Society, Norges vassdrags- og energidirektorat, Norsk Polarinstitutt, Høgskulen i Sogn og Fjordane, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

Bygningen

Den særpregede museumsbygningen, oppført i 1991, er tegnet av Sverre Fehn. Volumoppbyggingen og bruken av ubehandlet betong og treverk samvirker på en måte som kjennetegner Fehns modernisme.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Norsk Bremuseum
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
91.023 Drift av naturhistoriske museer

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg