Hopp til innhold
X
Innhald

Sorenskrivaren i Sunnfjord

Frå Fjordane Tingrett. Foto: NRK.

Frå Fjordane Tingrett. Foto: NRK.

Sorenskrivaren i Sunnfjord har halde til i Førde sidan 1852, men hadde også sete i bygda 1727-1745. Sorenskrivaren har elles hatt tilhald på Fure, Dale og i Åfjorden.

Etter omskiping av domstolane i år 2001, vart Førde bygd ut til ein domstol som m.a. femner om deler av Nordfjord og deler av ytre Sogn – Høyanger, Hyllestad og Solund - i tillegg til Sunnfjord. Gulen kommune vart lagt under sorenskrivaren i Nordhordaland.

Domstolen har fått namnet Fjordane tingrett, og kom i funksjon i 2005. Sorenskrivar Bjarte Eikeset vart utnemnd som første leiaren for den nyskipa tingretten. Han gjekk av med pensjon i 2007 og vart då etterfylgd av Terje Mowatt.

Sorenskrivar Terje Mowatt. Foto:  NRK.

Sorenskrivar Terje Mowatt. Foto: NRK.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 29.11.2010