Kystmuseet i Sogn og Fjordane er et museum opprettet i 1980, og som fra 2009 er en del av Musea i Sogn og Fjordane. Museet viser natur- og kulturforholdene langs kysten i fortid og nåtid. Hovedhusene ligger i et 74 mål stort museums- og friområde ved Florø, og rommer et typisk fiskerhjem, utstilling om fremveksten av bysamfunnet i Florø, en stor båtsamling, blant annet «Bakkejekta» fra midten av 1700-tallet.

Museumsbygningene er anlagt som bølgebrytere eller skjermer mot storhavet. På området innenfor skal det bygges opp et miljø som viser bosetning fra de ytre øyene og inn til fjordbunnen. Museet har også en stor utstilling om oljevirksomheten i Nordsjøen, «Snorreankeret».

Museet eier også mindre museumsanlegg i kystkommunene fra Gulen til Selje med handels- og gjestgiverbyen Vågsberget ved Måløy som den største.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg