Faktaboks

A-K Maskiner
egentlig Arstad & Konglevoll, Thorstvedts Maskiner AS
Offisielt navn
A-K MASKINER AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Kløfta
Daglig leder
Erik Grefberg
Styreleder
Sverre Rune Kjær
Logo
Logo
Av .

A-K Maskiner AS er en norsk leverandør av landbruks- og anleggsmaskiner, samt maskinredskaper. Bedriften er Norges ledende private leverandør av anleggs- og landbruksmaskiner og redskaper. Selskapet har hovedkontor og sentrallager på Kløfta, og har omtrent 40 forhandlere rundt om i hele landet. Selskapet ble opprettet i 1978 gjennom en fusjon av Arstad & Konglevoll og Thorstvedts Maskinforretning. Selskapet er fra 2008 en del av bilimportør- og bilsalgkonsernet Bertel O. Steen.

A-K Maskiner importerer Ford New Holland og Case IH traktorer, samt landbruksmaskiner.

I 2020 omsatte selskapet for omtrent 900 millioner kroner, og hadde omtrent 200 ansatte. Fra 2016 er Erik Grefberg daglig leder og fra 2018 er Sverre Rune Kjær styreleder i selskapet.

Historikk

Selskapets historie starter i 1961 da Arstad & Konglevoll ble stiftet. Etter økonomiske vanskeligheter året før tok Arstad & Konglevoll i 1966 over Thorstvedts Maskinforretning, et selskap som ble stiftet i 1900. I 1978 ble selskapene Arstad & Konglevoll og Thorstvedts Maskinforretning fusjonert, og fikk navnet A-K Maskiner.

I 2008 ble selskapet kjøpt opp av Bertel O. Steen, og konsernet har siden oppkjøpet vært heleier av selskapet. Siden 2019 har A-K Maskiner AS vært morselskap for A-K Westreng Maskin AS og A-K Traktorhuset AS.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

A-K Maskiner
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
46.610 Engroshandel med maskiner og utstyr til jordbruk og skogbruk

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg