Hopp til innhold
X
Innhald

Aaberge Planteskule

Åberge Planteskule på Ylvisaker. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Åberge Planteskule på Ylvisaker. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Åberge Planteskule vart starta på Åberge i 1949 av Guttorm Aaberge. Broren Karstein Aaberge gjekk inn i verksemda i 1952.

Dei første åra var frukttre hovudartikkelen, men seinare har planteskulen satsa mest på prydbusker og –tre og hagesenter.

Verksemda held no til på Ylvisaker, men har i kortare og lengre periodar leigd jord fleire stader i kommunen, m.a. på Fosshaugane, Rutlin, Stedje, Kaupanger og på Slinde der planteskulen sidan 1979 har disponert eigen gard.

Kring 1980 overtok syskenparet Ester og Jon Aaberge den daglege drifta av planteskulen. I sesongen sysselset familieverksemda 12-13 personar.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 26.01.2010