Hopp til innhold
X
Innhald

Eid Forbruksforening

Forretningsbygget som Eid Forbruksforening reiste på 1960-talet. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Forretningsbygget som Eid Forbruksforening reiste på 1960-talet. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Eid Forbruksforening – opphaveleg Eids Forbrukslag - vart grunnlagd i 1909. Forbruksforeninga er oppretta etter same samvirkemodell som Eids Handelslag.

Firmaet bygde i 1916 eige forretningsbygg ved Almenningen, og på 1960-talet nytt forretningsbygg, der foreninga dreiv ass. handel og kafeteria til selskapet gjekk konkurs på 1990-talet.

I bygget heldt Vinmonopolet til frå det opna utsal på Nordfjordeid i 1991 og til det flytta over til sjølvbetjent butikk i nye Moengården i 2005. Også Rimi, møbelbutikken Møbelringen og fleire har vore leigetakarar i bygget. Eid lensmannskontor fekk også lokale i bygget.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 26.01.2011