Hopp til innhold
X
Innhald

Forretningsmannen Finn Geithus

Finn Geithus i Konfeksjon prøver å finne ei jakke som passar til Per Ingar Sviggum ein gong på 1960-talet. Foto: Leiv Bergum.

Finn Geithus i Konfeksjon prøver å finne ei jakke som passar til Per Ingar Sviggum ein gong på 1960-talet. Foto: Leiv Bergum.

Finn Geithus frå Arnafjord i Vik kommune starta konfeksjonsbutikk i Sogndal i 1958.

Saman med Kåre Navarsete bygde Geithus ein stor forretningsgard - Fossetunet - i 1969. Her dreiv han kle- og utstyrsbutikk i andre etasje og kafé i første.

I 1989 bygde Geithus og Navarsete eit nytt forretningsbygg på 3.000 kvadratmeter vegg i vegg med Domus varehus i Gravensteinsgata. Her dreiv Geithus sengety- og utstyrforretning, radio- og fjernsynsforretning, leiketøybutikk og kafé, og hadde over 20 tilsette.

Geithus selde forretningane og sin part i bygget til Kåre og Rolf Navarsete i 1986. Under firmanamnet Konfeksjon AS har Geithus og familien sidan drive med eigedomsforvaltning og forretningsgardar som dei eig i Sogndal og Bergen. Firmaet eig også halvparten av forretninga Pryd og Brukskunst AS i Sogndal, som m.a. sel gull- og sølvvarer.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). 

Publisert digitalt etter avtale med NRK 2014.

Artiklane i fylkeleksikonet blir dessverre sjeldan oppdaterte, grunna manglande ekstern finansiering etter at Allkunne tok over artiklane frå NRK. Meld gjerne frå om feil eller manglar til post(a)allkunne.no.


Sist oppdatert: 11.08.2011