Hopp til innhold
X
Innhald

Handelshuset Holmatunet

Holmatunet. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Holmatunet. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Handelshuset Holmatunet vart bygd i 1988 av Balholms Utbyggingsselskap AS. Bygget er på 1600 kvadratmeter og vart seinare overteke av Sogn Eigedomsselskap som gjekk over til SIV Eigedom, administrert frå Årdal.

I tillegg til forretningar og Balestrand Rekneskapskontor, har tannklinikken, likningskontoret, trygdekontoret og div. kommunale kontor og turistkontoret tilhald i Holmatunet i 2002. I I 1. etasje ligg Systrond Gartneri sitt utsal Blomstertunet, og ein daglegvarebutikk, først med namnet Mattorget og i Spar-kjeden, seinare vart det Joker-butikk. Då Norgesgruppen sa opp leigeavtalen i 2014, tok Inge Menes og Gudvin Steinar Haraldsson over butikken.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 09.06.2015