Hopp til innhold
X
Innhald

INC-gruppa

Fjord Base på Botnaneset. Vi ser hovudkvarteret til INC på knausen lengst til venstre på basen. Foto: Cosmin Cosma, NRK.

Fjord Base på Botnaneset. Vi ser hovudkvarteret til INC på knausen lengst til venstre på basen. Foto: Cosmin Cosma, NRK.

INC-gruppa, investerings- og industrigruppe, vart skipa i Florø 1984 av Oddgeir Igland og Per A. Nødseth. hadde i 1979 starta NBN Elektro AS (sjå dette) i Florø, og saman med Oddgeir Igland bygde han opp det største industriselskapet i Sogn og Fjordane retta mot oljeindustrien.

Gruppa eig skipsverft i Brandsøy (West Industri Service - sjå under Fabrikkar, verkstader og verft i Flora) og i Eikefjord (Eikefjord Marine), og har oppdraget med vedlikehald for Elkem ASA Bremanger Smelteverk frå 2002.

Foto: Ottar Starheim, NRK.

Foto: Ottar Starheim, NRK.

Frå 1991 overtok gruppa også som operatørar av Fjord Base, oljebasen på Botnaneset. INC-gruppa har ei årleg omsetning på 150 millionar kroner. INC-gruppa har også engasjert seg i fiskeoppdrett og forsking gjennom fleire dotterselskap. Eitt av desse er Havlandet Havbruk AS .

Fjord Base med  ein av INC sine bygningar til høgre. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Fjord Base med ein av INC sine bygningar til høgre. Foto: Ottar Starheim, NRK.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 07.05.2010