Hopp til innhold
X
Innhald

L/L Hyllestad Kraftlag

Bygging av kraftline i Storakersundet ca. 1950. Dei kom ikkje til med maskinar, og difor  måtte dei ty til den gode gamle stubbebrytaren. Mannen nærmast er Johan Hovland frå Straumsnes i Fjaler. Ukjend fotograf. © Fylkesarkivet.

Bygging av kraftline i Storakersundet ca. 1950. Dei kom ikkje til med maskinar, og difor måtte dei ty til den gode gamle stubbebrytaren. Mannen nærmast er Johan Hovland frå Straumsnes i Fjaler. Ukjend fotograf. © Fylkesarkivet.

L/L Hyllestad Kraftlag vart skipa i 1939, og bygde frå 1942 ut forsyningsnettet til heile kommunen i løpet av 1940- og 1950-åra.

Det halvkommunale kraftlaget gjekk inn i YSSE (Ytre Sogn og Sunnfjord Energiverk) i 1984, og YSSE gjekk seinare inn i Sunnfjord Energi. I 1982 bygde kommunen ein kraftstasjon i samband med vassverk på Tveit, og dette er lagt inn under Sunnfjord Energi.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 04.10.2010