Hopp til innhold
X
Innhald

Sogn og Fjordane Bondekvinnelag

Lokale bondekvinnelag starta lenge før bondekvinnene organiserte seg i lands- og fylkeslag.

Lokale bondekvinnelag starta lenge før bondekvinnene organiserte seg i lands- og fylkeslag.

Dei første lokallaga kom i gang i Sande i Gaular og i Midtredalen i Naustdal i 1932. I 1933 vart det skipa bondekvinnelag i Horstad og Naustdal skulekrinsar i Naustdal kommune, i Førde og Vetlefjorden i Balestrand kommune. I 1936 kom lokale bondekvinnelag i Fuglsetfjorden på Høyanger sørside, Dalsøyra i Gulen og i Lærdal, og i 1938 i Gloppen og Breim.

Sogn og Fjordane Bondekvinnelag vart skipa i 1948 med Ingebjørg Ølnes frå Sogndal som første leiar. Både ho og den seinare fylkesleiaren Ambjørg Sælthun har vore leiarar i landsstyret i Norges Bondekvinnelag.

Norges Bygdekvinnelag

Organisasjonen bytte namn til Norges Bygdekvinnelag i 2002. Sidan hausten 2007 har Annie Bjørnarheim frå Skei i Jølster vore generalsekretær i Norges Bygdekvinnelag.

Kjelder

Kjeldeliste til Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane 

Artikkelen er basert på NRKs Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane (2001–2014). Publisert digitalt etter avtale med NRK i 2014. 

I 2021 tek Vestland fylkeskommune ved Fylkesarkivet over innhaldet i Fylkesleksikon for Sogn og FjordaneDette innhaldet blir derfor ikkje lenger oppdatert på allkunne.no. Feil eller manglar som blir melde inn til post(a)allkunne.no, blir registrerte og overleverte til denye eigaren 

Les meir om overtakinga av Fylkesleksikon for Sogn og Fjordane. 


Sist oppdatert: 09.02.2015