Hopp til innhold

Alaska

Alaska

Alaska er den største delstaten i USA. Området er fjelland, og det rommar mellom anna den høgste toppen i Nord-Amerika, Mount McKinley (Mount Denali lokalt) på 6194 moh.

Les meir om Alaska

Arizona

Arizona

Arizona er ein delstat i det sørvestlege USA nær grensa til Mexico. Arizona har den største folkesetnaden av indianarar i USA med 17 reservat på til saman om lag 80 000 km².

Les meir om Arizona

Colorado

Colorado er ein delstat i USA på 269 595 km². Han har om lag 4,7 millionar innbyggjarar. Hovudstaden er Denver. Colorado er den høgstliggjande delstaten i USA, med ei gjennomsnittshøgd på 2000 moh.

Les meir om Colorado

Florida

Florida

Florida er ein delstat i USA på Florida-halvøya. Florida har subtropisk klima med varme og fuktige somrar og milde og tørre vintrar, med ein årleg middeltemperatur på 20 °.
Les meir om Florida

Minnesota

Minnesota

Minnesota (indiansk ’himmelblått hav’; forkorta Minn. eller MN), delstat i USA med grense til Canada. Mange norske emigrantar slo deg ned i denne delstaten.

Les meir om Minnesota

Texas

Texas

Texas, nest største delstaten i USA og den viktigaste jordbruksstaten i USA. Texas har mange store kvegranchar, og det er stor stor produksjon av olje og naturgass.

Les meir om Texas