Faktaboks

Audun Kayser
Født
29. april 1946, Bergen

Audun Kayser er en norsk pianist.

Kayser har utdanning fra Bergen Musikkonservatorium og Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Wien (1966–1972). Han har også studert i Paris med Yvonne Lefébure som lærer, og har tatt mesterklasser med Géza Anda.

Kayser debuterte i Universitetets aula i Oslo 1969 og har siden gitt konserter i Europa, Egypt og USA. Han var amanuensis i klaverspill ved Norges musikkhøgskole i 1973–1978. Han har også vært intendant ved Edvard Griegs hjem Troldhaugen i 1978–1990.

Kayser var i 1990–1994 avdelingsleder og førsteamanuensis i klaver ved Bergen Musikkonservatorium. Fra 1995 var han førsteamanuensis ved Griegakademiet, Universitetet i Bergen, og fra 2007 har han vært professor samme sted.

Sentrale innspillinger

Kayser har gjort en rekke plateinnspillinger som solist og akkompagnatør, blant annet:

Han har også spilt inn romanser med blant annet Elizabeth Norberg-Schulz, Marianne Hirsti, Anne Bolstad, Olav Eriksen og Torgun Birkeland.

Utmerkelser

Auden Kayser ble tildelt Griegprisen i 2010.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg