Faktaboks

Karoline Krüger
Født
13. februar 1970, Bergen
Karoline Krüger
Karoline Krüger spilte Florence i musikalen «Chess» i 2019.
Av /NTB scanpix.

Karoline Krüger er en norsk sanger, pianist, komponist og skuespiller. Hun er gift med Sigvart Dagsland.

Krüger vant Melodi Grand Prix med For vår jord i 1988, og har siden befestet sin popularitet med en melodiøs popstil. For vår jord ble skrevet av Anita Skorgan og Erik Hillestad, og greide femteplass i Eurovision Song Contest samt andreplass på Norsktoppen.

Hennes to første album, Fasetter (1988) og En dag i alles liv (1991), nådde Topp 20 på VG-lista. Sangen Når jeg ser ditt smil toppet i 1988 Norsktoppen, hvor Vondt når jeg leser greide andreplass i 1993. Så fulgte albumene Fuglehjerte (1993), Den andre historien (1996) og Sirkeldans (1999). Krüger komponerte videre det kirkemusikalske verket Jakobmesse, som ble utgitt på album i 2000.

I teatersammenheng debuterte hun i BruredansenDen Nationale Scene i 1991, og siden har hun blant annet medvirket i Ronja Røverdatter. I 1999 spilte hun hovedrollen i musikalversjonen av Sofies verden i en hangar på Fornebu. I 2004 presenterte hun forestillingen De to stemmer, med egenkomponert musikk basert på tekster av André Bjerke og som ble utgitt på album. I 2010 spilte hun i musikalen Company på Den Nationale Scene. Høsten 2013 ga ekteparet Krüger og Dagsland ut duoalbumet Jul.

I anledning 100-årsjubileet for André Bjerkes fødsel skrev hun musikk til noen av hans barnetekster på albumet Labyrinter! (2018), der hun ble akkompagnert av Fru Nitters Rytmeorkester. Det ble nominert til Spellemannprisen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg