Faktaboks

Siri M. Kvamme

Siri Milde Kvamme

Fødd
19. juni 1975, Stanghelle i Vaksdal, Vestland
Siri M. Kvamme.
Av /Cappelen Damm.

Siri M. Kvamme er forfattar, bokmeldar og leiar for Litterær Salong i Haugesund.

Bakgrunn

Siri Milde Kvamme er fødd på Stanghelle i Vaksdal kommune i Hordaland (no Vestland). Ho har studert litteraturvitskap ved Universitetet i Bergen (1998), har teke forfattarstudiet i Bø (1995), Skrivekunstakademiet i Hordaland (1999) og forfattarutdanninga Litterär gestaltning ved Göteborgs universitet (2001).

Kvamme har arbeidd som bokmeldar og frilansjournalist for Bergens Tidende (1996–2010) og som tekstforfattar i reklamebyrå. Ho jobbar som marknadskonsulent i Uni Micro, er spaltist i Haugesunds Avis og prosjektleiar for Litterær Salong i Haugesund.

Forfattarskapen

Kvamme debuterte med kortprosasamlinga Raud og frå seg i 2001. Dei korte tekstane er knytte saman til ei poetisk familiehistorie, ei utviklingshistorie fortald i tredje person, der det gradvis blir avslørt for lesaren kva som har skjedd i familien.

Hausten 2008 kom debutromanen hennar, Vinterhjerte. Handlinga er lagd til Nord-Noreg, og det er ein svart roman om å misse eit barn, sorga til foreldra, skuldkjensle, manglande evne til å hjelpe kvarandre, om lengsel og begjær. I 2012 gav ho ut romanen Nattgjengar. Siri M. Kvamme er stilsikker, språkleg presis, har levande personskildringar, og romanen er erotisk, med skiftande forteljarperspektiv.

Bibliografi

  • Vidunderlege Vera (Roman, Cappelen Damm, 2020)
  • Verden leker gjemsel (Roman, Cappelen Damm, 2016)
  • Nattgjengar (Roman, Cappelen Damm, 2012)
  • Vinterhjerte (Roman, Cappelen Damm, 2008)
  • Raud og frå seg (Roman, Samlaget, 2001)

Les meir i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg