Hopp til innhold

Kåre Lunden

Kåre Lunden

Kåre Lunden, historikar og forskar. Som uredd debattant med kvasse synspunkt og klar til å stille spørsmål ved etablerte sanningar var han blant dei mest markante norske historikarane i etterkrigstida.

Les meir om Kåre Lunden

Idar Lind

Idar Lind

Idar Lind, forfattar av romanar, krimbøker, sakprosa, fantasy, skodespel og visebøker. Han har skrive teksten til Vinsjan på kaia for trønderrockgruppa DDE.

Les meir om Idar Lind

Hans Lind

Hans Lind

Hans Lind, gruvearbeidar, kontorist og diktar, ein av dei første i Noreg til å skrive på dialekt. Han gav ut Nordlandsviser, der han skildrar nordlendingane sitt liv og lynne på deira eige mål.

Les meir om Hans Lind

Jon Leirfall

Jon Leirfall

Jon Leirfall, politikar og forfattar, stortingsrepresentant for Senterpartiet i 24 år og ein bauta i bonderørsla i det 20. hundreåret. Etter at han vart pensjonist, skreiv han bestseljande satirebøker i sagastil, med attkjennelege politikarar i rollene.

Les meir om Jon Leirfall

John Lie

John Lie, forfattar, lærar og bonde frå Telemark. Han skreiv dikt og forteljingar med motiv frå norsk bygdeliv og folkedikting, og dei var særleg populære blant nordmenn i Midtvesten.

Les meir om John Lie

Haakon Lie

Haakon Lie, forfattar og forstmann frå Telemark som skreiv romanar, dikt og sakprosa på begge målformer. Sentralt i forfattarskapen stod dyr, skogbruk og naturvern.

Les meir om Haakon Lie