Hopp til innhold

Kåre Lunden

Kåre Lunden

Kåre Lunden, historikar og forskar. Som uredd debattant med kvasse synspunkt og klar til å stille spørsmål ved etablerte sanningar var han blant dei mest markante norske historikarane i etterkrigstida.

Les meir om Kåre Lunden

Idar Lind

Idar Lind

Idar Lind, forfattar av romanar, krimbøker, sakprosa, fantasy, skodespel og visebøker. Han har skrive teksten til Vinsjan på kaia for trønderrockgruppa DDE.

Les meir om Idar Lind

Hans Lind

Hans Lind

Hans Lind, gruvearbeidar, kontorist og diktar, ein av dei første i Noreg til å skrive på dialekt. Han gav ut Nordlandsviser, der han skildrar nordlendingane sitt liv og lynne på deira eige mål.

Les meir om Hans Lind

Arvid Torgeir Lie

Arvid Torgeir Lie

Arvid Torgeir Lie er ein framståande lyrikar i moderne norsk litteratur. Han tek utgangspunkt i eige talemål og bruker eit variert formspråk, der kortdikt og langdikt vekslar med viser og regler og dikt med preg av forteljing og fabel. Motiva er mangslungne, med vekt på det kvardagslege, og stilen er poengtert og elegant.

Les meir om Arvid Torgeir Lie

Jon Leirfall

Jon Leirfall

Jon Leirfall, politikar og forfattar, stortingsrepresentant for Senterpartiet i 24 år og ein bauta i bonderørsla i det 20. hundreåret. Etter at han vart pensjonist, skreiv han bestseljande satirebøker i sagastil, med attkjennelege politikarar i rollene.

Les meir om Jon Leirfall