Hopp til innhold

Ingvar Moe

Ingvar Moe

Ingvar Moe, forfattar, kåsør og moromann. Han var ein opprørsk og satirisk diktar med ei særeiga stemme. Moe skreiv med kjærleikshat til heimbygda Etne, kritiserte hykleri og fordommar, men elska staden, dialekten og krafta i folket.

Les meir om Ingvar Moe

Karin Moe

Karin Moe

Karin Moe, feministisk forfattar og litteraturkritikar. Karin Moe er ein eksperimenterande skribent og debattant med mangesidig virke og frisk og fargerik profil i det litterære Noreg.

Les meir om Karin Moe

Ivar Mortensson-Egnund

Ivar Mortensson-Egnund

Ivar Julius Mortensson(-Egnund frå 1918), bondeson frå Alvdal som vart avismann, forfattar, anarkist, bibelomsetjar, prest og gardbrukar. Han var svært interessert i religionshistorie og mytologi, og tidleg på 1900-talet sette han dei norrøne Edda-kveda om til nynorsk.

Les meir om Ivar Mortensson-Egnund

Amund Mork

Amund Mork var lærar, kulturarbeidar og bygdediktar. Han skreiv «Du Nordfjord» i 1918, diktet som har vorte nordfjordsongen framfor alle andre.

Les meir om Amund Mork

Sigurd Muri

Sigurd Muri var arkitekt og forfattar. Han arbeidde lenge som konsulent for kyrkjebygg i Kyrkje- og undervisningsdepartementet. Forfattarskapen spenner frå fagbøker om norske kyrkjer til prosalyrikk og adventssalmen «No tenner vi det første lys».

Les meir om Sigurd Muri

Bjarne Myrstad

Bjarne Myrstad

Bjarne Myrstad, journalist, forfattar og informasjonsarbeidar. Han skreiv reportasjar frå båtane på feltet, artiklar om fiskeripolitikk og bøker om kystkultur, og han ville gjere nynorsk til «bynorsk».

Les meir om Bjarne Myrstad