Hopp til innhold

Marit Tusvik

Marit Tusvik

Marit Tusvik, stilsikker forfattar med stor variasjon i tema og sjangrar. Ho er ei av dei få i landet som skriv ny scenedramatikk, og stykka hennar er oppførte ved fleire norske og utanlandske teater.

Les meir om Marit Tusvik

Reinert Torgeirson

Reinert Torgeirson, journalist, redaktør og forfattar. Han var ein pioner i arbeidarrørsla først på 1900-talet og var med på å stifte Norges Kommunistiske Parti.

Les meir om Reinert Torgeirson

Knut Martin Teigen

Knut Martin Teigen, norskamerikansk lege og forfattar. Han er truleg den einaste innfødde amerikanaren som var aktiv i målsaka og publiserte fleire tekstar på nynorsk.

Les meir om Knut Martin Teigen

Einride Tveito

Einride Tveito (1877–1957) var fødd i Aure. Familien flytte seinare tilbake til slektsgarden i Ulvik. Tveito utdanna seg til lærar og arbeidde på Jæren og i Stavanger.
Les meir om Einride Tveito

Asle Toje

Asle Toje

Asle Toje er statsvitar og samfunnsdebattant. Han er kritisk til det fleirkulturelle samfunnet og er ein av få norske akademikarar som ope sympatiserer med Framstegspartiet (Frp).

Les meir om Asle Toje

Asbjørn Toms

Asbjørn Toms var skodespelar, instruktør og forfattar. I samarbeid med Alf Prøysen stod Toms bak ei suksessrik dramatisering av Prøysens roman Trost i taklampa.

Les meir om Asbjørn Toms