Faktaboks

Astrid Versto
Fødd
3. august 1953, Vinje i Telemark
Astrid Versto
Astrid Versto avbildet etter å ha blitt ansatt som informasjonssjef ved Slottet.
Av /NTB scanpix.

Astrid Versto er ein norsk diplomat og tidlegare journalist og kommunikasjonsarbeidar. Ho har mellom anna arbeidd som Noregs ambassadør i Zagreb og kommunikasjonssjef i Utanriksdepartementet og ved Det kongelege slott.

Bakgrunn

Astrid Versto er fødd i Vinje kommune i Telemark. Ho tok vidaregåande skule i 1969–1972 og studerte ved Telemark lærerhøgskole i Notodden (no Universitetet i Søraust-Noreg) og Norsk Journalisthøgskole i Oslo (no OsloMet).

Karriere

Versto arbeidde som lærar ved Åmot skule i Vinje før ho begynte som journalist i NRK i 1985. Først var ho radiojournalist i NRK Dagsnytt, i 1991–1995 journalist i NRK Fjernsynet og frå 1995 nyhendeanker i Dagsrevyen og leiar av politisk avdeling. Versto arbeidde i NRK fram til 2000, då ho gjekk til Norad og seinare gjorde karriere i utanrikstenesta.

Språk- og kulturarbeid

I 1988 stod Roger Lockertsen og Astrid Versto bak videoen og opplegget til Noregs Mållag sin haldningskampanje «Nynorsk is a better language». I 1997 gav ho ut boka Hardingfela. Det norske nasjonalinstrumentet, saman med Halvard Kaasa.

Versto var medlem av styret i Noregs Mållag i fleire periodar og nestleiar i 1987–1988. Ho var òg nestleiar i styret for Det Norske Teatret i 2004–2007.

Utmerkingar

Versto fekk Kringkastingsprisen i 1996 for bruken sin av nynorsk i NRK.

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg