Knollen er hardt og fast med lyst gult kjøtt. Størrelsen varierer fra ett til tre kilo. Knollen dannes dels av nedre del av stengel (hypokotyle) og dels av rot. Den nedre delen er gulaktig, den øvre er grønn til fiolett. Bladene sitter på et felles bladfeste, en hals.
Dyrkingen av kålrot i Norge skjer som regel ved direkte såing av frø. I Nord-Norge er det mer alminnelig å plante ut småplanter i mai–juni. Kålrot krever mye vann i vokseperioden.
Kålrot brukes i råkost, kokt i stuing eller kålrotstappe, eller ovnsbakt. I følge Matvaretabellen inneholder kålrot ca. 35 mg vitamin C, 256 milligram kalium, 3 gram kostfiber, 89 prosent vann, 0,1 gram fett og 149 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.