Hopp til innhold

Edvard Moser

Edvard Moser

Edvard Ingjald Moser, professor i nevrovitskap og leiar for Kavli Institute for Systems Neuroscience i Trondheim. Fekk nobelprisen i medisin i 2014 for oppdaginga av gittercellene, også kalla hjernens navigasjonssystem.

Les meir om Edvard Moser

May-Britt Moser

May-Britt Moser

May-Britt Moser, professor i nevrovitskap og leiar for forskingssenteret Senter for nevrale nettverk i Trondheim. Ho fekk nobelprisen i medisin i 2014 for oppdaginga av gittercellene, også kalla hjernens navigasjonssystem.

Les meir om May-Britt Moser

Ola Raknes

Ola Raknes, filolog og psykoanalytikar, internasjonalt kjend som ein av Wilhelm Reichs næraste elevar og forsvararar, også av Reich sin mykje omtalte orgonteori. Han var ein ivrig forkjempar for nynorsk på alle område.

Les meir om Ola Raknes

Rolf Sagen

Rolf Sagen

Rolf Sagen, psykolog, grunnleggjar av Skrivekunstakademiet i Bergen og særprega forfattar av ei lang rekkje romanar, dikt, noveller og barnebøker. Han skriv svært ulike bøker, både eksperimentelle og tradisjonelle.

Les meir om Rolf Sagen

William James

William James, 1842–1910, amerikansk psykolog og filosof. Han grunnla det første psykiatriske laboratoriet i USA (1875). Han var bror av forfattaren Henry James.
Les meir om William James