Hopp til innhold

 Åtselgribb. Foto: Lip Kee, flickr.com
Åtselgribb. Foto: Lip Kee, flickr.com
X
Innhald

Åtselgribb

Åtselgribb, Neophron percnopterus, er ein 70 cm stor rovfugl. Han er den minste og mest talrike av europeiske gribbar. Åtselgribben lever av søppel, ekskrement og åtsel. Han hekkar i Sør-Europa, Afrika og Asia.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 16.11.2012
Sist oppdatert: 16.11.2012