Hopp til innhold

 Havhest. Foto: Jörg Hempel, flickr.com
Havhest. Foto: Jörg Hempel, flickr.com
X
Innhald

Havhest

Havhest, Fulmarus glacialis, er ein 50 cm stor stormfugl. Han liknar på ein måke. I flukt seglar han på stive venger. Han hekkar i koloniar i bratte fjellsider langs kysten frå Rogaland til Finnmark. Den norske bestanden har auka monaleg dei siste 30 åra og var på rundt 7000 par i 2000.

 
Redigert og omsett frå Caplex, digital utgåve 2000–2006
Einerett for nynorsk utgåve etter avtale med Cappelen Damm 2009
 

Først publisert: 05.11.2012
Sist oppdatert: 05.11.2012